Al jaren werken wij samen om personen en bedrijven verder te helpen op het gebied van social media en social selling. Met veel plezier beoefenen wij deze functie, maar toch zijn er momenten geweest waarbij we ons afvroegen: hoe kunnen we niet alleen impact maken bij het verder helpen van professionals en bedrijven. Maar hoe kunnen we ook een bijdragen leveren aan een betere wereld. Nu is onze missie naar een betere wereld van start gegaan, maar hoe is het zo gekomen en waarom Shark Attack the Game? 

Schone oceanen en een gezond zeeleven

Dat we een purpose hadden is wel duidelijk, maar waarom ons inzetten voor schonere oceanen en een gezond zeeleven? Toen we hierover begonnen na te denken was het wel duidelijk: het plastic probleem waarmee we dagelijks worden geconfronteerd is iets waar we echt wat aan willen doen. Van jongs af aan zijn we allebei groot fan van duiken, watersport en de kasten staan nog vol met boeken over haaien en de onderwaterwereld. Zo zijn wij al snel tot de conclusie gekomen dat dit is waar we ons voor gaan inzetten en waar we impact willen maken. 

Donaties of een commercieel bedrijf

Nou kan je op meerdere manieren impact maken op het plastic probleem. Je kan donaties ontvangen en dit geld investeren in projecten die bezig het met het oplossen van het plastic probleem. Je kan ook een commercieel bedrijf opzetten waarbij producten en diensten verkocht worden en het geld wat hierbij overblijft investeren. Onze voorkeur is uitgegaan naar een commercieel bedrijf aangezien we graag wat terug doen voor het geld dat je ontvangt. Dus in plaats van geld vragen als donatie, verkopen wij producten als Shark Attack the Game om geld op te halen. Zo krijgt degene die geld uitgeeft in ruil hiervoor een waardevol product of dienst. Zo zijn beide partijen blij! Ook is het voor de duurzaamheid van de organisatie goed als wij verplicht moeten door ontwikkelen en concurreren met andere spelmakers. Zo hebben wij elke dag energie om te werken aan het bedrijf en kunnen we een duurzame en langtijdige geldstroom creëren dat wij kunnen investeren in nieuwe technologieën, het voorkomen en opruimen van plastic afval en het bouwen van een bedrijf waar wij uiteindelijk ons werk van kunnen maken om zo elke dag van de week een bijdrage te leveren aan een betere wereld! 

Shark Attack the Game, ons eerste product

Met en duidelijke purpose en een businessplan is het nu tijd voor het eerste product: Shark Attack the Game. Al lange tijd is het hebben van een eigen spel iets wat hoog op ons lijstje staat. Zou zijn we ook op het idee gekomen om een spel te ontwikkelen. 2 jaar lang zijn we bezig geweest met het ontwikkelen van een leuk spel. Van eerste versies tot aan het eerste spel spelen met vrienden en familie is het een lang proces geweest om een hoogwaardig spel te maken die leuk is, klopt en niet verveelt. Met trots mogen wij nu zeggen dat Shark Attack the Game is ontwikkeld en we na maanden proefspelen met verschillende personen kunnen stellen dat het een succes is geworden. Iedereen die het spel speelt is binnen 2 keer spelen fan en speelt het ook graag zelf! 

De toekomst van Kings of the Ocean

Nu we eindelijk live zijn en we onze eerste klanten hebben is het echt begonnen! De komende tijd zal het spel Shark Attack the Game ook in andere talen uitkomen en zijn er meer producten te koop op de website. Denk hier aan schoonmaak kits en andere duurzame gadgets die ervoor zorgen dat er minder “single use platic” gebruikt wordt. Ook zullen we de eerste schoonmaakacties en donaties aan andere organisaties in gang zetten. Het leukste is natuurlijk om ons proces te volgen op social media. Dus volg Shark Attack the Game en volg onze reis naar een schone en veilige oceaan!