Het krijgen van een relatiegeschenk is erg leuk. Maar onderzoek wijst uit dat het geven van een geschenk ons nog veel gelukkiger maakt. Onder relatiegeschenken vallen cadeaus, kerstpakketten en geschenken aan zakelijke relaties. Ieder jaar wordt er weer veel tijd en geld geïnvesteerd in relatiegeschenken. Toch zien we dat veel van deze geschenken niet worden gebruikt, veel afval genereren en geen positieve impact maken op onze wereld. De oplossing: duurzame relatiegeschenken.

Meest voorkomende relatiegeschenken

Uit onderzoek van RTL Z blijkt dat de meest voorkomende relatiegeschenken die worden gegeven pennen, sleutelhangers, bekers en USB-sticks zijn. Vaak worden deze spullen bedrukt met bedrijfslogo’s zodat een geschenk ook bijdraagt aan de marketingdoelstelling van de organisatie. Natuurlijk leuk om te krijgen, maar stel jezelf eens de vraag: wie gebruikt nou echt deze geschenken structureel? Vaak is het een investering die weinig oplevert, en vaak ook een negatief effect heeft op het milieu.

Met een duurzaam relatiegeschenk draag je bij aan het milieu.

Je hebt veel soorten duurzame relatiegeschenken. Denk aan donaties aan goede doelen. Duurzaam geproduceerde producten of bijvoorbeeld het planten van een boom om CO2 in de atmosfeer te reduceren. Allemaal goede initiatieven, maar vaak botst dit met de marketingdoelstellingen zoals eerder benoemend. De grote vraag is hoe je een relatiegeschenk kunt bieden waarbij ook de marketingdoelstellingen worden overtroffen.

De impact van Shark Attack the Game

Shark Attack the Game is ontwikkeld om de bewustwording van het groeiende plastic vervuiling probleem te vergroten en ook direct impact te maken. Zo wordt er per verkocht spel direct een halve kilo afval uit de natuur verwijderd. Shark Attack the game is duurzaam geproduceerd en door het te spelen draag je direct bij aan de bewustwording van het probleem. Maar door Shark Attack the Game als duurzaam relatiegeschenk weg te geven, kan je ook een boost geven aan marketingdoelstellingen.

Duurzaam relatiegeschenk inclusief opruimactie

Shark Attack the Game organiseert samen met organisaties die meerdere spellen als relatiegeschenk weggeven opruimacties waarbij we samen met een deel van het personeel stranden opruimen. Tijdens deze opruimacties wordt veel aandacht gegeven aan het genereren van socialmedia content en de media. Zo kun je met de opruimactie direct veel socialmedia aandacht genereren om zo nog meer mensen aan te sporen om plastic gebruik te verminderen en zwerfafval te voorkomen. Dit is natuurlijk fijn voor het milieu en het plastic probleem, maar draagt het direct ook bij aan de duurzaamheid en marketing uitingen van de organisatie. Dit leidt tot het aantrekken van personeel en klanten. Dus voordat er relatiegeschenken worden ingekocht, vergeet niet te denken aan de kracht en positieve impact van duurzame relatiegeschenken!